Climent Picornell

HAIKAIS MALGARBATS ( D'Altres Estius). Climent Picornell

jcmllonja | 13 Juliol, 2005 08:10

HAIKAIS MALGARBATS.

Text : Climent Picornell

Il.lustració :  Guillem Mudoy ("Separació")

Adéu; adéu i adéu.

Com un "morendo" de simfonia.

(Jo no ho volia).

(De "Haikais Malgarbats". Sèrie : Les dones. Nº 74)

Comentaris

I tan malgirbats!

Gregori Samsó | 13/07/2005, 09:59

La mètrica i l'estrofisme no es pleguen a les nostres vel·leïtats semàntiques. Els versos mouen feina! I ara el perquè (amb perdó!). L’haikai (o haikú) és una composició d’origen popular japonès, limitada a tres versos breus, que han de lligar amb enginy dues realitats distintes. Fins aquí, potser, però... La majoria d'autoritats, estructuralment, el defineixen com a la part primera d'un tannka. Quant a l'adaptació a la mètrica vernacla, obliga a l'escansió de 3 versos femenins d'acord amb la sèrie sil·làbica següent: 4 - 6 - 4. Atentament,

Gori 7c

Climent | 13/07/2005, 12:23

Si vas a l'anterior haikai hi ha tres o quatre webs on això que expliques, s'entén millor.Qui més sap de poesia asiàtica a les illes Balears és el meu amic Joan Alegret. No deus haver estat per ventura alumne seu ? Són malgarbats i prou. De totes les maneres has estat molt amable, llegint aquesta estrofa "malgirbada". Amb en Frederic Suau, fa més de trenta anys, ens entreteniem amb una cosa que en deiem "haikús casolans", guardar-los la mètrica en català, tenia ja per nosaltres, poc sentit. Creu-me.Ets realment en Gori Sansó o és un "àlias" internetià ?

haikais malgarbats

pedraplana | 13/07/2005, 15:15

uep aquí! enginy per lligar o lligar amb enginy? aquesta n´és la qüestió. la calor, a vegades, trastoca la mollera a la majoria d´autoritats vernacles estructurals.

Haiku

Pere | 18/07/2005, 07:51

En penjaré un de meu, per si a algú li fa gràcia. És sobre una veïna del meu barri: Globalitzada, la treuen de ca seva per fer de puta.

Resposta del 7c

Gregori Samsó | 09/08/2005, 16:21

Descarteu l’afany d’agreujar-vos, sols pensava poder al•legar a un text posat a exposició pública. Perimeters of the treason Benaurades les regles de la mètrica Que anul•len les respostes automàtiques, Ens forcen a pensar dues vegades I ens alliberen dels grillons del Jo. W.H. Auden Darrere el vidre un altre sol et llisca rost avall. Mira com ja és de l’altre costat de la muntanya, mudant-ne els tints. Tots els senders reclamen el dret a un seu paisatge. Atentament, G.S.

Edició malgirbada. Deman disculpes

Gregori Samsó | 10/08/2005, 10:39

Descarteu l’afany d’agreujar-vos, sols pensava poder al•legar a un text posat a exposició pública. Perimeters of the treason. Benaurades les regles de la mètrica/ Que anul•len les respostes automàtiques,/ Ens forcen a pensar dues vegades/ I ens alliberen dels grillons del Jo. W.H. Auden. Darrere el vidre/ un altre sol et llisca/ rost avall. Mira// com ja és de l’altre/ costat de la muntanya,/ mudant-ne els tints.// Tots els senders reclamen/ el dret a un seu paisatge. Atentament, G.S.
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb