Climent Picornell

JARDINS D'ALTRI A L'ESTIU, AMB CASPA. Climent Picornell

jcmllonja | 03 Juliol, 2007 18:28

 

 

Jardins d’altri, amb caspa

 

Climent Picornell

 

            L’atribut “caspós”, entès com aquell qui té caspa, però a més en du les espatlles plenes, ha vengut a significar, recentment, el mateix que endarrerit, cutrós, antiquat, reaccionari... Per això, avui en dia són titllats de casposos determinats comportaments dretans, ja siguin de l’església ultramontana o, per part dels volgudament moderns, algunes intervencions culturalment passades d’època de l’esquerra. Tothom pot ser-ne ferit. Per part dels creguts i molt sobrats parlants de llengües molt parlades,  el qui parlam català ( “en indio”, per a ells)  i sobretot els qui hi escrivim, som casposos incurables, ni que ens rentem amb “Geniol al huevo”. Dedicat a aquests pentinats amb brillantina, un grupet de casposos “polacos” reflexionàrem sobre l’ús i l’abús de la caspositat. S’ha de prendre com un senzill exercici lèxico-semàntic, probablement, idiota. I caspós.

-         “Com eliminar la caspa, sense xampú” ( Llibre d’auto-ajuda). Seguit de la publicació de “Com alliberar-se dels llibres d’auto-ajuda” (Amb xampú).

-         “Sexe, caspa i rock-and-roll”. Hi ha però mercat per a les “Teràpies contra la caspa” ( “Caspateràpia”). I grups de self-help: “Casposos unidos” o “5ª trobada de casposos del Pla de Mallorca”.

-         Ja preparen una escissió a un partit en crisi, es dirà: “Partido caspista español”.

-         “En el nombre de la caspa”

-         “La caspa o la vida!”

-         Coneixen “Caspa diva”? Tal vegada escrit per Caspar Melchor de Jovellanos ? Però sí que deuen conèixer la famosa: “Caspas y barro”.

-         A les televisions : “Los caspañecos”; “Sesión de caspa”; “Caspa de ajuste”; “Caspa de tarde”; “Bricocaspa”; “La gran caspa”...

-         “Agustín, el Caspa”. I després, actuació de “Caspistas escocíos”

-         “Caspi qui pugui!” ( En catalán, intraducible al español).

-         “Con la caspa hemos topado”; Es posa en marxa l’ “Operación caspa”, amb el lema “Caspa y Cierra España!”

-         “Corta y caspa”

-         “Coño, caspa!”  ( Seguit de “Caspa en el coño” o “Coto privado de caspa” o també: “En tu caspa o en la mía ?” Cap d’aquests no havien fet “El vot de caspitat”). “Cáspatela!”.

-         Organització del “Saló-fira de la Caspa i els seus derivats”, amb la publicació de “Història de la Caspa”. I també  de  “Tot el que vostè vol saber sobre la caspa i no gosa demanar” ( com és ara: “Els negres tenen caspa?” o “Per què els homes tenen caspa i les dones no es graten” o “Sapi perquè les gambes no tenen caspa”)

-         “Caspa en los ojos”, conegudíssima melodia.

-         Literatura infantil. “Caspaneus i els set casposos”, habitants de “Caspalàndia” on tothom es grata i és feliç, fins que arriba el malvat “Rascayú”, per vèncer la caspa indòmita.

-         “Caspa.com”, derivant millor cap a “Caspa.net” o “Caspa.brut”

-         Creació de “L’Institut Balear d’Estudis Càspics”, encarregat de les jornades sobre “L’Ordenació territorial de la caspa en el cap i la seva derivació sobre les espatlles”, estudi  previ a establir el “Pla director sectorial de la Caspa”.

-         “La caspa a la cuina”: “Croquetes vegetals de caspa”; “Truita de caspa”; “Bunyols de caspa”; “Panellets de caspa, amb moniato...”

-         Personatges coneguts: “Casper, el fantasma de la caspa” o “Caspalino, pan y vino”; parlant de més pel·lícules “Bienvernido, mister Caspall” o “Coge la caspa y corre”; noves versions de  “20.000 leguas de caspa submarina” i “La vuelta al mundo en 80 caspas”. A “Lo que la caspa se llevó”, on s’hi diu aquella famosa frase: “Jur per Déu que mai més tornaré a tenir caspa”.

-         Als anuncis: “Mamà, mamà: caspa” o “Un poco de caspa, basta”; o ressaltant els pits, “El caspado mágico”.

-         “Casparov”

-         On viu Busch? A la “Caspablanca”.

-         “Caspa naranja, Caspa limón”; “Caspa Cola”; “Caspa light”; “Caspa sin alcohol”

-         “Caspes o cardes?”;

-         “Todo por la caspa”

-         Somnis casposos: mirant una bolla de vidre d’aquelles en les que cau la caspa lentament.

-         Personatges com : “Casparoja” o “El Cid caspeador” i el “Caspitán Trueno”, qui sempre deia: “Cáspita”.

-         Idò: “Santes Caspes”.

( Les imatges són del meu amic CHANO MARQUEZ )

Comentaris

riure

jordi v. | 06/07/2007, 08:47

bo, climent, m'he esbutzat de riure i la caspa se m'escampava per tot

riure

jordi v. | 06/07/2007, 08:48

bo, climent, m'he esbutzat de riure i la caspa se m'escampava per tot

Mes

Uno de Sant Joan | 25/07/2007, 07:53

Cala Caspa?
Can Caspa?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb