Climent Picornell

UNA VISIÓ DEL MÓN. Climent Picornell

jcmllonja | 21 Octubre, 2005 09:20

UNA VISIÓ DEL MÓN.

Climent Picornell

La “Societat Americana d’Editors de Revistes” (“American Society of Magazine Editors”  ASME , www.magazine.org ), han concedit els premis a les 40 millors portades dels darrers 40 anys. La llista dels 10 primers premis és com segueix :

TOP 40 MAGAZINE COVERS

 

1. Rolling Stone – Jan. 22, 1981 – John Lennon and Yoko Ono lying in bed

 

2. Vanity Fair – Aug. 1991 – Nude pregnant Demi Moore

 

3. Esquire – April 1968 – “The Passion of Muhammad Ali”: Ali with arrows in his body

 

4. The New Yorker – March 29, 1976 – Drawing of New York from Hudson River and rest of the country to Pacific Ocean

 

5. Esquire – May 1969 – Andy Warhol drowning in Campbell’s soup can – “The decline and collapse of American avant-garde”

 

6. The New Yorker – Sept. 24, 2001 – 9/11 – Twin towers drawing in all black against a gray skyline

 

7. National Lampoon – January 1973 – “If you don’t buy this magazine, we’ll kill this dog” – Man pointing gun at terrified dog

 

8. Esquire – October 1966 – “Oh my God – we hit a little girl.”

 

9. Harper’s Bazaar – Sept. 1992 – Linda Evangelista holding up the letter ‘A’ in magazine’s title: “Enter the Era of Elegance”

 

10. National Geographic – June 1985 – Afghan girl – “Haunted eyes of an Afghan refugee’s

Ja ho veuen. A la primera Yoko Ono i John Lennon, nu,  molt poc abans de ser assesinat; a la segona Demi Moore, també nua, de perfil i prenyada; a la tercera Cassius Clay o Muhammad Alí, com un Sant Sebastià travessat de flextes, exemplificant el mal moment que estava passant; la quarta de The New Yorker, és la que volia comentar més avall, juntament amb la desena; la cinquena és Andy Warhol nedant, quasi ofegant-se,  dins un pot de sopa Campbell’s, una de les seves icones, com a imatge representativa del col.lapse de les avantguardes artístiques nordamericanes, etc...

Al quart lloc és una portada, de les poques premiades que no és una fotografia, és un dibuix de Samuel Steimberg que representa la “visió del món” que tenen els americans, en aquest cas amb una perspectiva feta des de la Novena Avinguda de NovaYork. Una visió molt reduccionista del món.Con quasi totes.

Finalment en 10 lloc, una coberta de “National Geographic”. La fotografia és molt bona, és d’una refugiada afganesa de dotze anys d’edat, l’any 1984. La coberta és feu encara més coneguda, quan la mateixa revista es proposà retrobar la protagonista, cosa que es va fer 18 anys després. És la imatge que adjunt al bloc.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb